Whiskybar

Cocktails op locatie

Ontdek klassieke whisky’s op een moderne manier. Bekijk onze whiskybar en masterclasses.

 


 

De Whisky bar

Verras uw gasten met de Macallan Ice Balls of de Highland Park Smoked Serve.
Zo brengt u uw whiskybar op een bijzondere manier onder de aandacht.
Bekijk onderstaande clips en krijg een goed beeld van onze creatieve manier van presenteren:

Vraag een vrijblijvende offerte aan

U kunt uw whiskybar inrichten met een compleet assortiment aan whisky’s.
Wij bieden u een ruim assortiment, van gangbaar tot complex, voor ieder wat wils.
Onze bartenders zullen naast de “The Perfect Serve” uw gasten vermaken met hun kennis en kunde over de geschiedenis, herkomst en smaken van deze bijzonder whisky’s.

Onderstaande whisky’s zijn een greep uit ons assortiment.
Mocht u specifieke whisky willen opnemen dan horen we het graag.

 Flessen


 

Glenfiddich
Glenfiddich 12 Years Old is de populairste Single Malt Scotch Whisky ter wereld en wordt wereldwijd in zo’n 180 landen verkocht. De Whisky is minimaal 12 jaar gerijpt in vaten van Amerikaans eikenhout waar voorheen Bourbon in heeft gerijpt en vaten van Spaans eikenhout, waar voorheen sherry in heeft gerijpt. Na 12 jaar worden de vaten door de malt master geselecteerd en overgegoten in een houten ‘marrying tun’ waarin de whisky’s met elkaar kunnen huwen om in enkele maanden een mooi gebalanceerd geheel te vormen. Glenfiddich is de enige whisky uit de Schotse Hooglanden die wordt gedistilleerd, rijpt en wordt gebotteld op de eigen distilleerderij.

Glenfiddich
Balvenie

Balvenie
Na een rijping van 12 jaar in traditionele whiskyvaten (Amerikaans eikenhout) wordt The Balvenie DoubleWood overgegoten in ‘first-fill’ sherry vaten van Europees eikenhout. Beide fasen geven hun eigen kenmerken aan de Single Malt Scotch Whisky – de traditionele vaten maken de whisky zacht en soepel en voegen het karakter toe, terwijl het Europese hout een diepe, fruitige, volle smaak geeft aan de whisky.

Highland Park
Highland Park 12 Years Old is tekenend voor Highland Park. Een complete Single Malt Scotch Whisky met een zacht rokerig, verrassend zoet karakter – te danken aan de heideturf van Orkney en een rijping in uitsluitend sherry vaten. Door kenners en liefhebbers wordt Highland Park 12 Years Old beschouwd als een goede allrounder, die van alles iets te bieden heeft.

HighlandPark
Bruichladdich

Bruichladdich
Bruichladdich Scottish Barley is gecreëerd door master distilleer Jim McEwan, van persoonlijk door hem geselecteerde vaten. Het ultieme voorbeeld van de ongeturfde, fleurige en elegante huisstijl van Bruichladdich. Gemaakt van 100% Schotse gerst, per druppel gedistlleerd en daarna geheel gerijpt aan de kust van Loch Indaal, in de beste kwaliteit vaten van Amerikaans eikenhout. Het is een getuigenis van de kwaliteit van onze ingrediënten. Dit is authentiek. Wij geloven dat gerst er toe doet.

Macallan
The Macallan is in 1824 opgericht in Speyside en is een van de eerste distilleerderijen in Schotland met een officiële licentie. Deze non aged whisky heeft zijn naam amber te danken aan zijn amber kleur. Door lagering op Amerikaans én Spaanse ex sherry vaten onstaat een er een zachte fruitige whisky met fijne tonen van hout.

Macallan
Laphroaig

Laphroaig
Laphroaig 10YO is een single malt whisky van het afgelegen eiland Islay. Tijdens het maken van Laphroaig wordt gemoute gerst boven brandende turf gedroogd. Aan de rook van deze turf, die gewonnen wordt op Islay, dankt Laphroaig zijn kenmerkende rijke smaak. Zowel de geur als de smaak zitten bomvol rook. Verder is de smaak verrassend zoet met een hint van zout. Heerlijk.

 


 

World Of Whisky Essentials (basis masterclass)

Flessen2

Deze tasting is voor de echte beginner.

– Jim Beam Bourbon
– Tullamore D.E.W. Irish whiskey
– The Famous Grouse Blended Scotch Whisky
– Glenfiddich 12 years old Single Malt Scotch Whisky

 


 

World Of Whisky Scotland Tour (expert masterclass)

Flessen

– Glenfiddich 12 years old
– The Balvenie 12 years old DoubleWood
– Highland Park 12 years old
– Bruichladdich Classic Laddie
– The Macallan Amber
– Laphroaig 10 years old

 


Tickets open workshops
Privé workshops & Catering