In een twee uur durende workshop heeft onze shaker Tim de verschillende basistechnieken van het cocktail shaken laten zien, heeft hij uitleg gegeven over de verschillende smaakcombinaties en heeft hij laten zien wat de benodigde tools en ingrediënten zijn om de perfect serve te maken van vier verschillende cocktails. De gasten kregen de mogelijkheid om zelf twee cocktails te shaken onder begeleiding van Tim om zo de basistechnieken te oefenen en uiteraard om daarna hun eigen creaties te kunnen proeven. Southern Comfort stond centraal in deze cocktailworkshop en werd gecombineerd met verschillende warme non-alcoholische dranken, kruiden en specerijen om zo de nieuwste smaken van het herfstseizoen te laten zien.
In 1874 maakt de 24 jarige bartender, Martin Wilkes Heron een reis langs de Mississippi. Als hij in New Orleans aankomt, krijgt hij het gevoel dat hij zijn plek heeft gevonden en gaat hij aan de slag in één van de vele bars. Daar werkt hij aan zijn antwoord op de vele harde whisky’s die er in die tijd werden geschonken. Met een beetje vanille, rijpe sinaasappel, wat kaneel, citroen en kersenextract maakt hij in 1874 een drank die hij ‘Cuffs and Buttons’ noemt. In de jaren erna wordt de drank steeds populairder en besluit hij deze om te dopen in ‘Southern Comfort’, het comfort van het zuiden.
Wil je zelf eens een cocktailworkshop van Shake & Serve beleven, met Southern Comfort of een andere likeur in de hoofdrol, kijk dan eens hier.
Deze tekst is geschreven voor Shake and Serve Amsterdam. Deze tekst is dan ook auteursrechtelijk beschermt.